Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Nettus skrivet 03 sep-11 kl 16:28
-
De är klargula, både i skal och kött, saknar det där "vecket" många plommon har, är väldigt söta, skalet är inte beskt och köttet släpper lätt från kärnan. Skulle bli jätteglad om nån kan säga vad det är för sort!
-
Förresten, plommon som är tämligen smaklösa, vad kan man använda dem till?
-
Krikon kanske? Jag har gjort massa fruktkompott med krikon, äpple och vinbär. Sötar med honung istället för socker. Rena hälsokosten och vitaminbomben.
-
Hej!
Krikon är sällan gula. Det kan vara gula körsbärsplommon.
MVH
Jan
-
Hej!
Det första ställe man letar på är Handboken!
MVH
Jan
-
Hej!
I södra Sverige är körsbärsplommon ganska vanliga. De förvildas lätt. Förvånansvärt många människor tror att de är giftiga. När jag guidar folk i vår demoodling så får jag ofta kommentaren: "Är dom ätliga." Ett sätt att skaffa billiga plantor är att köpa körsbärsplommonen som grundstammar till ympning av plommon. Det är då fröplantor av okänd härstamning så man vet inte vilken färg frukten får eller om de är goda.
MVH
Jan
-
Det var nog ett körsbärsplommon som kommunen sågade ner häromåret ::) Det blev supergod kompott, med vispad grädde till.