Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Travelerhorses skrivet 24 aug-11 kl 16:33
-
Jag har hittat en skatt i skogen !
Massor o massor av vildplommon !!
Förutom att dö av njutning när jag proppar i mej dom , vad kan man göra med plommon ?
-
kompott?
-
Halvera, kärna ur och frys så kan du göra plommonpaj hela vintern.
-
Vi brukar frysa dom hela.
Vill man ha bort skalet så är det bara att spola varmvatten på dom är dom är frysta.
Då släpper skalet direkt.
-
Marmelad
-
Frys dem. När du sen vill ha kompott eller marmelad trillar kärnorna ur lättare än på färska.
Har du saftmaja kan du köra det i den och göra både saft och gelè.
-
Saft låter gott , har funderat på att göra äppelsaft oxå då kan jag göra bägga sammtidigt .
-
Sylt med stjärnanis och chutney såklart!
-
Jag har donat med plommon i helgen, både vilda och tama. Har gjort det "gamla" vanliga, sylt, saft och kräm. Gottigott!
-
Blanda med äpplen och koka ihop till ett gott (gröt)mos med socker, kanel, lite kardemumma och en vaniljstång :D