Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: Kärraledet skrivet 24 aug-11 kl 13:22
-
Hej, har tidigare rökt lammlår med gott resultat men har nu tänkt att röka ett fårlår från ett vuxet får - bagge 5 år gammal.
Låret väger hela 4,5 kilo. Det är ju cirka dubbelt så stort som lår från ett lamm.
Är det för stort? Ytan kanske blir väldigt "rökig" och kanske torr med tanke på att den lär få ligga åtskilliga timmar i röken - temperaturen försöker jag hålla kring cirka 90 grader. Är det någon som har några erfarenheter att dela med sig?
-
90c blir åt hel---e för hett!
Jag brukar röka fårlår,har en träkur med rökgång.Brukar prova att hålla mej runt 60-max 70c.
se bara till att det blir genomsalt,mina brukar få ligga i saltlag ungefär 10 dagar i denna storlek.vid ca 60-70c bör dom nog ligga inne i röken ca 7-8timmar
-
Riktiga fårfioler skall vara från vuxna får och inte från lamm har jag läst i gastronomilitteratur (Frankrike). Ett mörkare, kraftigare och mer karaktärsrikt kött än från lamm.