Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Travelerhorses skrivet 16 aug-11 kl 23:38
-
Kan man göra hårdost hemma ?
Hur isf ?
-
Jo visst kan man de!!!!!
Kolla in www.cheesemaking.com (http://www.cheesemaking.com) dom har prylar till att göra all möjlig ost hemma.
/Fredde, Östensbo gård
-
Va nice ! ;D Tack för länken .
-
Ostformar köper du billigt på loppis, ta såna i aluminium, den flätade korgvarianten brukar vara ganska sunkiga.
Löpe köper du i din mataffär, och finns det inte där så gå till ett apotek.
Ostrecept finns det nog lika många som det finns ystare!
Själv ska jag ikväll ställa mig och bryna till den nerkokta mesen som jag har sparat från mina getostkakebak, den har rätt messmörskonsistens men den behöver få den här lite "brända" smaken för att bli redigt god.
-
www.hjemmeproduktion.dk (http://www.hjemmeproduktion.dk) Där har jag köpt alla mina ostgrejor, jättebra service. Jag har dock bara gjort fetaost själv ännu, tänkte prova hårdost när hösten kommer :) Ni som gjort ost, dela gärna med er av recepten.
-
Är det någon som konstruerat en egen press? En som är enkel och lätt att göra ren, kostar lite mm
De som finns på bilderna på websidorna ovan känns för små för min verksamhet även om jag är väldigt "liten"...
-
Är det någon som konstruerat en egen press? En som är enkel och lätt att göra ren, kostar lite mm
De som finns på bilderna på websidorna ovan känns för små för min verksamhet även om jag är väldigt "liten"...
Kolla med wernergården i Karbenning dom har byggt en egen.
-
Ungefär när är det lagom att ysta om jag vill ha en fin julost?
-
Finns det inte ostformar i plast längre? Glasfiberarmerad, tror jag. Eller om det var hårdplast, med en passande platta till, av rostfritt. Jag brukade ställa grytan uppepå, den pressade fullt tillräckligt.
Annars är aluminium lite obehagligt att ha tillsammans med mat, tycker jag.
Någonstans här på tavlan finns ostrecept, och det finns också en gammal bok på ICA förlag "Gör din egen ost", men författaren har jag glömt.
Lycka till! "Att göra en ost är enkelt. Att göra en god ost är nästan omöjligt" :P :D
-
Ungefär när är det lagom att ysta om jag vill ha en fin julost?
Mormor brukade ysta julostarna vid allhelgonahelgen ungefär.
Trollmor: Aluminium lakar bara ur om det används ihop med starkt sura eller basiska livsmedel.
Hårdplaster lakar ur sig otrevliga ämnen, de oxå...bisfenol A har det varit ett väldigt liv om det senaste.
-
Ja, skräptanten, det är ju egentligen rostfritt, gjutjärn och glas som gäller till livsmedel. :D
-
Då ska jag jaga mjölk till Allhelgona..... löpe har de på våran lilla närbutik :-*
-
Ungefär när är det lagom att ysta om jag vill ha en fin julost?
Nu är de lagom till NÄSTA jul ;)
-
en gammal bok på ICA förlag "Gör din egen ost", men författaren har jag glömt.
Gör din egen ost av Anne Nilsson ISBN 91-534-0437-8
-
Nu är de lagom till NÄSTA jul
Jovisst förstår jag att ostar är som oss kvinnor ;D(blir bättre och bättre)..... men visst kan man väl göra en snabbis?
-
Ja, skräptanten, det är ju egentligen rostfritt, gjutjärn och glas som gäller till livsmedel. :D
Egentligen :) , men jag har faktiskt en gammal aluminiummjölkkruka till getmjölken när jag inte använder glasflaskor.
Jennyt, jag letade i mjölkdisken i min affär efter löpen, tyckte det verkade logiskt, men jag fick ge upp och fråga en i personalen. Då visade det sig att löpen fanns i ostkylen.....hmm, om en redan tänker köpa ost behöver en väl ingen löpe?
-
hehehe..... hos oss e det ungefär likadant. Man får säga till i charken, så har de en dunk i mjölkkylen..... där bakom ;)
-
Jovisst förstår jag att ostar är som oss kvinnor ;D(blir bättre och bättre)..... men visst kan man väl göra en snabbis?
jo sååååååå sant!
Å en snabbis kan ju oxå va bra ;-)