Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Lindell skrivet 15 aug-11 kl 13:32

Titel: Konservering av bär/frukt drycker.
Skrivet av: Lindell skrivet 15 aug-11 kl 13:32
I år skall vi ta vara på alla äpplen och göra must.

Vilket sätt är bäst ur förvaringssynpunkt. Pastörisering, natriumbensoat, båda etc?

Sötning med ev 5% färsk honung efter pastörisering (honung & äpplen finns det gott om).

Lämpliga flasktyper, fungerar bygelflaska?
Titel: SV: Konservering av bär/frukt drycker.
Skrivet av: Lindell skrivet 15 aug-11 kl 15:14
Hittade en pdf i ämnet.
http://www.halfvede.se/Konsten%20att%20bevara%20musten.pdf (http://www.halfvede.se/Konsten%20att%20bevara%20musten.pdf)

Men frågan om flasktyper (kapsling) kvarstår.
Titel: SV: Konservering av bär/frukt drycker.
Skrivet av: Petra H skrivet 18 aug-11 kl 08:29
Det funkar med vilken glasflaska som helst (om du inte tänker frysa in musten). Skruvkork eller bygel spelar ingen roll  :)