Alternativ.nu
Övriga ämnen => Örter => Användning av örter => Ämnet startat av: christinag skrivet 07 aug-11 kl 19:28
-
Röjde litet hemma och hittade massor av litet bortglömda fjolårets torkade och ganska finmalda brännässlor. Behöver därför litet tips på vad jag kan använda det till, innan dom blir för gamla. I en annan tråd läste jag tipset att använda det som örtsalt, det ska jag prova. Jag har gjort hårskölj på avkoket också. Fler ideer?
Jag har nog bakat utav det ifjol. Behöver man blöta det för att ha i brödet? Är ganska fnösktorrt idag.
-
jag använder det främst till vitamintillskott, men har testat att ha i gryta också, vart inga bitar man såg men smakmässigt blev det +
tror jag har stt recept på både bröd, plättar och nässelsoppa på pulver också men är inte säker på var
-
Har du höns eller får så kan du blanda det i fodret.
-
Jag skall testa det som hårsköljningsmedel.
-
Prova som the.
-
Det smakade litet bläh. Man kanske inte skulle dricka det solo i varje fall.
-
Hittade oxå en burk nässelpulver i skåpet! Det är nog en tre fyra år (?) cirka :P men ser ok ut..kan man använda det efter så lång tid??
-
örter ska ju inte klara sig länge i torkat tillstånd (näringen altså) ca 1 år tror jag.
jag tänkte mest som utfyllnad så snål som jag är
-
Om det inte finns mögelsporer i omlopp så lär det inte vara några hälsoproblem med användandet i alla fall, även om en del vitaminer kan ha oxiderat eller förstörts.
-
Röjde litet hemma och hittade massor av litet bortglömda fjolårets torkade och ganska finmalda brännässlor. Behöver därför litet tips på vad jag kan använda det till, innan dom blir för gamla. I en annan tråd läste jag tipset att använda det som örtsalt, det ska jag prova. Jag har gjort hårskölj på avkoket också. Fler ideer?
Jag har nog bakat utav det ifjol. Behöver man blöta det för att ha i brödet? Är ganska fnösktorrt idag.
Torkade nässlor klarar sig i åratal om de förvaras i glasburkar (med påskruvade lock) som står lite mörkt fast det är viktigt att de är vältorkade, jag brukar för säkerhets skull även lägga i en bit hushållspapper/servett i botten på burkarna ifall det skulle tränga in fukt. Man kan blöta upp bladen i lite ljummet vatten eller smula ner det i degspad etc om man inte torkat för stora delar. Går att använda till "allt".
-
Jo det är litet så jag gör, har dom "till allt". Nu skall jag gå och göra en ärtpannkaka med litet nässelpulver. Kanske funkar ihop med färskriven ingefära, rivna äpplen och morötter som fyllning? Hmm nu blev jag hungrig.
-
Får se om man vågar testa...Nässelpulver köpt på hälsokosten, borde väl vara ok, har stått i en burk o skåpet i några år..... ::)
-
Tchah vitaminerna är nog borta, men nicklet finns nog kvar.
-
Jag skulle nog använda det i brödbak bara det ser okej ut, fnösketorrt eller inte. Det blöts ju upp i degen liksom.
-
Brödbak, i grytor, pannkakor, omelett, smothies... Fördelen med torkade nässlor är att man, om det är finfördelat, i princip inte märker av dem om man använder lagom mängd, och så är de super som kosttillskott.