Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: JennyN skrivet 29 jul-11 kl 18:28
-
Stor skörd i år av vitköttiga, söta små persikor på 'Riga'. De håller sisådär 7 sekunder plockade i rumstemperatur - vad kan jag göra på dem mer än äta "rakt av"? Gärna recept om du har - men annars tips. Tack på förhand!
-
Det går ju naturligtvis att koka sylt på dem, man kan också koka in persikor i sockerlag (lite som päron)
http://www.vinexperten.se/recept/recept_visa.asp?ID=95 (http://www.vinexperten.se/recept/recept_visa.asp?ID=95)
-
Jag gör en jättegod sylt med periskor och rödavinbär. Kanon god på en ostmacka!
-
Jag brukar göra "fruktband" av enbart persika eller blandat m hallon för mer syrlig smak. Alltså koka sönder frukten, breda ut på plåtar eller liknande, torka torrt och sen klippa i band/remsor. (Såsom beskrivet i ett gammalt nr av Åter)
Jag tycker att enbart persika blir för sött men det är ju en smaksak.
-
persikor är så härliga i smaken när de är nyplockade. blir lite avundsjuk på dig.
Sockerlag är trevligt som någon nämnt.
Vill man ha ett alternativ kan man lägga in dem i antingen conjak eller vodka.
lägg i glasburk häll på alkohol så att det precis täcker. Servera med vaniljglass. kan med fördel experimentera med kryddor som kanel tillsammans med persikan. kan ju vara något att servera på julgröten. Ris 'a la malta alternativ :)