Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: nittonhundranittiosex skrivet 25 jul-11 kl 21:50
-
Någon som prövat?? Jag har ingen rök men det skulle va häftigt om det gick!
-
hejsan. det går alldeles utmärkt att lämna in höns för rökning o det smakar väldigt bra om den som röker det är duktig vill säga. :)
-
jag har varmrökt i egen rök och det funkar fint.. låren blir bra oftast..det andra kan bli lite segt och torrt ibland.. jag är ingen expert..
saltlake ett dygn sen röker jag med alspån och enris..
-
Hur bygger man en rök :)
-
Vi rökte några tuppar förra året.
Det blev segt som själva helvetet.
Men tror det var dels tupparna som sådanna och handhavandet i övrigt som spelade in.
-
..jag skulle koka kycklingen/hönan/tuppen först så den blir mör... i rejält saltat vatten eller saltlake en dag innan.. sen skulle jag låta den ligga i röken bara en kvart eller så ... smaken blir lagom och köttet smarrigt... så gör jag när jag röker skinka i abu rök och det blir super gott.
-
Hur bygger man en rök :)
Martin Timell byggde en i sista delen Äntligen Hemma. Du kan se avsnittet på TV4 Play, det är begränsat dagar och det är 26 dagar kvar från idag som man kan se avsnittet där.
http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/antligen_hemma?title=antligen_hemma_del_10&videoid=1713916 (http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/antligen_hemma?title=antligen_hemma_del_10&videoid=1713916)
-
Tyckte inte riktigt om timells rökrör,Det är lättare att hålla jämn tempratur i en varmrök om eldstaden är under röklådan,Mvh.