Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: 256:an skrivet 21 jul-11 kl 08:49
-
Jag klantade mig och glömde tre paket bacon framme i rumstemperatur i 10 timmar. Jag stoppade dem i kylen trots att jag antar att de är oätliga, men jag vill inte slänga dem innan jag hört mig för hur länge ni tror de kan ligga framme innan de blir dåliga.
-
Har tyvärr lyckats med något liknande någon gång.
Eftersom bacon är rökt och, om jag förstår det rätt, vakuum-förpackat. Därför hade jag käkat upp den. Dock så fort som möjligt.
Jag inte blivit dålig tidigare iaf.
-
Lukta och (om de inte luktar suspekt) smaka.. Kan även kolla färgen. Brukar vara det lättaste sättet att få reda på om det är nått fel på mat över lag ;) Börjar ju bli dags för rötmånad så man bör nog vara lite extra uppmärksam.
-
Får prova idag. Det som oroar mig är att sånt där köpebacon innehåller rökarom och sånt som kan lura näsan, men jag får väl steka det extra länge...
-
Lär ju inte vara dåligt om du får ner det.
-
Kolla först och främst om det är rökt, är det inte det är det bara att slänga efter så lång tid. Varför chansa för så lite pengar?
-
Inbyggd motvilja mot att slänga mat o:)
-
Inbyggd motvilja mot att slänga mat o:)
Sunt! Varför kasta krubb ???
Jag hade tveklöst ätit, 10 tim är ju ingenting!
-
Ja, man kastar inte mat förrän det kryper i den. Speciellt inte kött och speciellt då inte färdigbacon som ofta kommer från danska grisar som haft ett mindre bra liv.
-
Sunt! Varför kasta krubb ???
Jag hade tveklöst ätit, 10 tim är ju ingenting!
Instämmer....blir ju bara bättre!
-
Tack för tipsen, det känns bättre när man hört andras erfarenheter.
Ja, man kastar inte mat förrän det kryper i den. Speciellt inte kött och speciellt då inte färdigbacon som ofta kommer från danska grisar som haft ett mindre bra liv.
Det är svenskt bacon så det samvetet behöver inte jobba den här gången :) Jag har principer mot utländskt kött, även om jag inte lyckats hålla dem fullt ut på sistone. Fast nu har jag ju stiftat bekantskap med en frys full med kött och fisk från fria, naturliga djur. Ja, med frysens ägare också förstås ;)
-
Det har nog inte med min ålder att göra, om du visste vad mycket "dålig" mat jag testat att äta, oftast med bra resultat, men "fulkött" med tillsatser reagerar ju inte som riktigt kött. Men det är gott!
-
Hmmm ... är det inte botulism man ska se upp med i ett sånt här fall? Hur stor risken är vet jag dock inte.
Dessutom är det rötmånad ...
Om du inte slänger det så provät litegrann och vänta sen ett tag innan du lagar till något på det.
Jag hade problem med ett baconpaket nu. Jag hade inte haft det varmt men det var troligen lite gammalt och det verkade som vacen släppt. Det hade en lite jäst (liksom bubblig) karaktär när jag öppnade, men jag lyckades tydligen ignorera detta. Lagade jättegod pastasås på det men mådde inte riktigt bra av att äta det.
-
Jag får väl bjuda någon annan på maten först, någon påflugen försäljare eller nåt ;D Fast såna vimlar det inte av här... Kanske någon bärplockare eller skogsarbetare... >:D
-
Man ser rätt lätt på bacon om den är dålig..om den börjar bli mjuk och slirvig på fel vis, då hoppar jag över.
-
Jag säger som de andra, lukta på det. Jag hade bacon liggande i vår husbilskyl en hel vecka och denna kyl är inte den bästa när den går på gas, nästan ljummen inuti. Men baconet gick hur bra som helst att äta. Men som sagt lukta..näsan är bästa instrumentet för att avgöra om nåt är ätligt.
Se bara på djuren som alltid luktar först. Vi har tappat den biten i evolutionen. Jag brukar ofta använda sur grädde och mjölk i matlagningen och det går alldeles utmärkt att äta.
-
Det är nog ingen fara med det, kolla om baconet har blivit "slämmigt", om det inte är det så är det bara att äta.. lukta på det med..
-
Inbyggd motvilja mot att slänga mat o:)
Jag är likadan o:) haha
-
Har baconet blivit lite slemmigt samt luktar lite syrligt så har den fått nån mjölksyrebakteri som trivs, inte farligt men en varning för då brukar även de mindre trevliga och farliga bakterierna ha börjat trivas.
I övrigt är butiksbacon saltat samt vacuumpackat och därmed relativt okänsligt.