Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Narren skrivet 13 jul-11 kl 02:19
-
Jag fick ett stort knippe med stora vackra rädisor från en vän. Tyvärr var dessa sent skördade så de var så starka i smaken att de var helt oätliga. :-X
Är det bara att hiva dem i komposten eller kan man tillaga dem på något sätt så att de går att svälja ner?
-
Du kanske kan göra "pepparrotsgrädde" av dem? Eller baka in dem i grönsaksbiffar? Grovriva dom ovanpå pannkakor? Är de väldigt bittra minskar troligen det bittra något vid upphettning/kokning. Rädisor är ju normalt inget man tillagar så hårt. Om du inte kan hitta på något omedelbart så går dom säkert att lägga in. Sen kan du fundera hur länge du vill.
-
Koka dem tillsammans med andra grönsaker till gryta eller soppa.
Jättegott.
-
Kokta med smör...
-
Bakade i ugn med klyftpotatis!
-
Supertack alla ni för tipsen! Eftersom jag ändå planerat in att göra klyftpotatis nu ikväll så fick det bli det alternativet. Det blev jättegott, beskan försvann. Samtliga vid matbordet tyckte att smaken på de ugnsbakade rädisorna påminde om sparris. Mums!