Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: octavianus skrivet 12 jul-11 kl 09:05
-
Jag har lite drömmar/funderingar att starta någon form av kommersiell alkoholtillverkning antingen någon form av äppelcider eller öl. Först starta i liten skala för att sen om det går bra utöka. Man har rätt/får sälja sina drycker på de närmaste systembolagen http://www.systembolaget.se/Press/Pressmeddelanden/Arkiv/20101/2010/Lokalproducerat-nu-i-de-tre-narmaste-systembutikerna/ (http://www.systembolaget.se/Press/Pressmeddelanden/Arkiv/20101/2010/Lokalproducerat-nu-i-de-tre-narmaste-systembutikerna/)
Men, till det jag inte hittar, vad krävs det för tillstånd för få tillverka och sälja kommersiellt? Hur söker man det? Någon som har några bra länkar eller kan berätta vad som krävs?
-
Tidigare behövdes tillstånd från Folkhälsoinstitutet, men det behövs inte längre, nu kontaktar man i stället skatteverket
http://www.fhi.se/Tillsyn/Alkohol/Tillverknings--och-inkopstillstand/ (http://www.fhi.se/Tillsyn/Alkohol/Tillverknings--och-inkopstillstand/)
-
Tillstånd från hälsovårdsnämnden kanske? Livsmedelsgodkända lokaler?
-
så skatteverket vänder man sig till för alkoholtillståndet alltså. I övrigt, räknas det som ett vanligt livsmedel, dvs att jag behöver sådana tillstånd också?Vad är det för tillstånd i sådant fall?