Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Berget skrivet 11 jul-11 kl 16:33

Titel: Röka kanin
Skrivet av: Berget skrivet 11 jul-11 kl 16:33
Har försökt läsa mig till bästa sätt att röka kanin o kommit fram till

Hänga 24h i +4
Stycka
saltlake i några timmar
Röka i ca 2h lämpligtv is med Alspån o enris

Har jag uppfattat rätt tro? Tacksam för tips
Titel: SV: Röka kanin
Skrivet av: GrävlingsJanne skrivet 11 jul-11 kl 17:17
Jag har tagit upp dom ur frysen på kvällen och hällt salt över dom ganska mycket. Sen har dom fått stå så till på förmidagen dagen efter, då jag har rökt dom. Mellan 3 och 4 timmar brukar jag låta dom ligga i röken.
Brukar elda med torr alved också en och granris.
Titel: SV: Röka kanin
Skrivet av: kurt skrivet 12 jul-11 kl 15:54
Ingen kontroll av röktemperatur eller sluttemperatur på köttet?
Titel: SV: Röka kanin
Skrivet av: GrävlingsJanne skrivet 12 jul-11 kl 23:19
Brukar hålla temperaturen i röken på ca 70grader.
Sen när köttsaften är färglös så brukar det vara färdigt.