Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Berget skrivet 11 jul-11 kl 16:33
-
Har försökt läsa mig till bästa sätt att röka kanin o kommit fram till
Hänga 24h i +4
Stycka
saltlake i några timmar
Röka i ca 2h lämpligtv is med Alspån o enris
Har jag uppfattat rätt tro? Tacksam för tips
-
Jag har tagit upp dom ur frysen på kvällen och hällt salt över dom ganska mycket. Sen har dom fått stå så till på förmidagen dagen efter, då jag har rökt dom. Mellan 3 och 4 timmar brukar jag låta dom ligga i röken.
Brukar elda med torr alved också en och granris.
-
Ingen kontroll av röktemperatur eller sluttemperatur på köttet?
-
Brukar hålla temperaturen i röken på ca 70grader.
Sen när köttsaften är färglös så brukar det vara färdigt.