Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Suss i Sannum skrivet 10 jul-11 kl 08:23
-
Nu har fantasin sinat när det gäller rabarberna och vad som går att göra med dem... hittills har det blivit sylt, saft, marmelad, chutney, vin, paj och glass. Frysen är redan full, så frysa in går inte.
Tips på mer av rabarber :)?
-
Rabarberkräm är väldigt gott. Snappt och enkelt att göra. :)
// Maria
-
Olika kakor eller muffins är ju alltid gott, särskilt att ta fram till vintern
-
Jag har gjort rabarbersirap, blir en suverän sås att ha på vaniljglass.
Använde det här receptet: http://www.matklubben.se/recept/rabarbersirap_30487.html (http://www.matklubben.se/recept/rabarbersirap_30487.html)
Men jag hade även i askorbinsyra tills det smakade lagom syrligt.
Borde man inte kunna göra Rumtopf med rabarber?
-
Ja, sätt en sats vin till..... jag kan tänka mig att hjälpa dig dricka upp det ;D
Grönavågen..... har inte du gjort sånna där sega hallonremmar...... kan man inte göra det av rabarber oxå ???
-
Tackar för uppslag :D!
Sirap lät intressant, det ska provas. Hur är det med hållbarheten tro, samma som köpt sirap? Ge bort lite blir det med. Bin saknas och rabarber i komposten har jag svårt för o:).
Får prova första satsen vin innan det blir mer. 23 liter är snart klart att hällas på flaska ;).
-
Grönavågen..... har inte du gjort sånna där sega hallonremmar...... kan man inte göra det av rabarber oxå ???
Nu har du nog snurrat ihop mig med nån annan, men dock har jag gjort torkad sylt (fruktläder) av rabarber. De blev dock så söta att jag var tvungen att doppa dem i citronsyra. :-X
-
Ja, snurrar till det gör jag allt som oftast ::)..... hmmmm, vem var det dårå..... jag får kolla i den där godistråden....hmm
-
Nu har fantasin sinat när det gäller rabarberna och vad som går att göra med dem... hittills har det blivit sylt, saft, marmelad, chutney, vin, paj och glass. Frysen är redan full, så frysa in går inte.
Tips på mer av rabarber :)?
hur gör man rabarberkräm utan socker?
är det bara att koka upp?
-
du kan vilja ha lite äppelskivor i. så det har lite mer att tjockna av. ett par stycken för en vanlig kastrull har jag för mig.
-
Rabarkräm utan socker går väl fint att koka... men jag tror inte det går att äta :-X ;) Det hjälper upp det att blanda med jordgubbar eller hallon.... men lite socker eller honung måste nog till ändå :P
-
Hyvla rabarberna o torka för att sen avändas upphackat i te.
-
http://elins-tradgard.blogspot.se/2012/06/rabarbercurd.html (http://elins-tradgard.blogspot.se/2012/06/rabarbercurd.html)
-
Rabarkräm utan socker går väl fint att koka... men jag tror inte det går att äta :-X ;) Det hjälper upp det att blanda med jordgubbar eller hallon.... men lite socker eller honung måste nog till ändå :P
jag äter ju rabarber som de är,så nog tror jag det går att koka en kräm utan socker.
förr när jag va yngre doppade jag de i socker. köpte 2st rabarber på citygross,men blev helt tafatt när jag kom hem med dem,tur att de va billiga,bara 9,90kr/kg ;)
-
Jag gjorde rabarbersorbet enligt recept från Vår kokbok. Gjorde i glassmaskin och det blev gott. Här är många recept samlade: eklund.dyndns.org:8/mat/rabarber.pdf (http://eklund.dyndns.org:8/mat/rabarber.pdf)
-
Vadå hyvla? På längden eller på tvären och med vadå? Kan det gå med osthyvel? Då måste den vara förbaskat vass. Men idén låter jättebra!!!
-
Vadå hyvla? På längden eller på tvären och med vadå? Kan det gå med osthyvel? Då måste den vara förbaskat vass. Men idén låter jättebra!!!
Nej det går väldigt bra med en normalslö, rabarbern gillar att gå isär på längden ;)
Jag äter dem som de är; godis!
-
På längden med vanlig osthyvel.
-
Här är många recept samlade: eklund.dyndns.org:8/mat/rabarber.pdf ([url]http://eklund.dyndns.org:8/mat/rabarber.pdf[/url])
Tack för länken! Här finns ju (nästan) allt man kan önska sig i rabarberväg :D