Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: K@rene skrivet 08 jul-11 kl 07:26
-
Alla ni med erfarenhet.....vad g¨r jag med min utroligt stora och goda sallader som bara växer + växer??
Äter - ja!
Men; kan dom tas til vara på något sätt?? Läggas inn? Stuvas og frysas? Blacheras och frysas? i Olja??
Hittar inga recept på't
K
-
Nej, sallad skall sås i omgångar just för att inte allt skall bli klart samtidigt! Och det gäller många andra grönsaker också, då sprider man också ut riskerna om de skulle drabbas av dåligt väder eller sjukdom.
-
Sallad är ju inte som grönkål tex, som klarar frysning bra. Det enda jag kan komma på är att frystorka det och använda på samma sätt som alg- eller nässelpulver. Det går att använda på olika sätt som djurmat också. Om det är en stabilare sort kan man ha det i soppor typ "kinakål". Annars är det godast som färskvara.
-
Takk!
-
Är det vanlig sallad?
Ruccola kan man göra pesto på och spara, men inte vanlig sallad.
-
Man kan aldrig så för lite sallad.
Men ett tips är stuvade salladshuvuden. Sök på den här sidan, jag har nog gett receptet någon gång. Annars messa, så skall jag skriva ner det.
-
Takk Naanta,
men jeg ser ingen länk ???
Kan du lägga ut igjen?
:)
-
En petitess kanske men växten heter sallat. Sallad är det man äter med dressing.
Fransoserna kokar sallat i vin vet jag att jag sett någonstans.
/ AK