Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: anemone skrivet 03 jul-11 kl 19:02
-
Hur äter ni squashblommorna? Det går RIKTIGT bra i trädgårdslandet för mig i år och jag skulle vilja få lite ny vinklar på squashen. Vilka kryddor och tillbehör tycker ni passar bäst till squashblommorna?
-
Det vanligaste är väl att fritera dem, eller fylla dem med någon form av färs eller annan fyllning och gratinera.
-
Jag har en kompis som wokade sina blommor, riktigt gott. Tyvärr är jag själv för "snål" , vill inte offra mina blommor när den kan leda till frukt.
-
En del hanblommor kan man ju ta utan problem. Jag såg nåt avsnitt av Solens mat, där de fyllde squashblommor med (tror jag) färskost och puttrade dem i en tomatsås. Går säkert att googla fram. Såg himla gott ut! :D
-
Squash blommor, brukar min farmor o farfar i italien koka lätt och sedan äta med vitlök o olivolja på + salt o röd chili.
en annan vän berättade här om dagen hon fyllde blommorna med mozarellaost och sardeller och in i ugnen... låter smaskens...
:)