Alternativ.nu
Djur => Får => Dräktighet & lamning => Ämnet startat av: emmapemma skrivet 03 jul-11 kl 11:42
-
Hur gammalt kan ett bagglamm bli innan köttet inte är gott längre?
-
Typ, 10 år kanske ;D ;D ;D
Bagglamm får inte dålig smak i köttet så som t ex grisar får...
-
hehe oki då e de ingen brådis då
-
Ingen fara att slakta djur som är några år. I värsta fall kan man mala så får man fin färs! Det som händer är ju att köttet blir trådigare o större risk att där är massa talg som ju inte är så gott!
-
Enligt "vårt" slakteri är lammen bara lamm till 1 års ålder,så urdumt. :(
-
Men det är väl klart att slakterierna har en viss gräns/ålder dom måste sätta när lamm klassas som får. Men i egenslakt är det ju en annan femma, har man lantraser så kan de ju vara sena o små och även om det är äldre djur så är dom inte oätbara för det:)
Som vår slaktare säger: Man får bara tänka på att tillaga det vid lite lägre temperatur o längre tid. Han ger massor av tips på fina recept som man kan göra med äldre bagge, av slaksidor osv. som jag tänkte ge hundarna... o:)
-
vår bagge(skogsfår) hamnade i frysen när han var över två år. En del var oerhört skeptiska till att vi tänkte äta honom men han fick hänga en vecka o hittills har allt vi tillagat varit jättegott..