Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Attes matte skrivet 30 jun-11 kl 21:57
-
Jag vill ha ett superbra recept på rabarbersaft! Nån som har ett kanonrecept att dela med sig av?
/Sara
-
Jag brukar köra i saftmajan bara. :) Lite hallon eller jordgubbar kan vara gott att ha i också, och då får du också en vackrare färg.
-
Jag har hittat en supergod och enkel ;)
http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.com/2009/05/rarord-rabarbersaft.html (http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.com/2009/05/rarord-rabarbersaft.html)
-
Jag gör min rabarbersaft i hink. den blir kanongod.
-
Jag gör min rabarbersaft i hink. den blir kanongod.
Hur?
/Sara
-
Hm jag ska leta reda på receptet, återkommer ikväll,
Lidhem
-
Här kommer receptet:
En 10-litershink
6 liter rabarber i små bitar
2 citroner i skivor
Varvas
Slå över 2,25 liter kokande vatten
Låt stå två dygn i rumstemperatur
Sila
Rör ned 2,5 kilo strösocker (lite i taget)(jag tar hälften socker (alltså 1,25 kilo)(Den håller sig bra med hälften socker!))
30 gram citronsyra
1 kryddmått natriumbensonat blandas i lite sockret och röres i
Rör noga, så att allt löses upp
Klart
Lycka till!
-
Jag brukar köra i saftmajan bara. :) Lite hallon eller jordgubbar kan vara gott att ha i också, och då får du också en vackrare färg.
Vad går du efter för recept, hur mycket socker, rabarber osv har då när du kör i saftmajan? Jag köpte en saftmaja på loppis här för något år sen å brukar göra vinbärssaft. Men har nu skaffat rabarber som det snart är dags att ta första skörden av :)
-
Vad går du efter för recept, hur mycket socker, rabarber osv har då när du kör i saftmajan? Jag köpte en saftmaja på loppis här för något år sen å brukar göra vinbärssaft. Men har nu skaffat rabarber som det snart är dags att ta första skörden av :)
Recept har jag aldrig haft ;D
Rabarber = så mycket som jag har fått från rabarber-ägaren, t.ex. svärmor.
Hallon = de rester som finns lååångt in i frysen.
Socker= Tja.... Lite lagom sådär.
Det blev du ju säkert klokare av. Inte.
-
Jag kör i saftmajan... Där slänger jag i så mycket rabarber jag skördat för tillfället. Tappar ut saften i ett liter mått. Häller sedan detta i en kastrull som jag efter att all saft kokat ur sätts på spisen. Låter saften värmas upp och har i socker under omrörning. Låt inte saften koka. Häll på valfri butelj, använde gamla Brämhults juice flaskor.
1L urkokt saft + 6-7dl socker. Saften blir söt men inte för söt, brukar uppskattas av både vuxna och barn.
//Fredrik