Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Quercus skrivet 22 jun-11 kl 15:24
-
Är det någon som har ett bra recept på hur man gör sin egen Matjessill? Är medveten om att den inte hinner bli färdig till midsommar men har länge sökt ett bra recept eftersom jag har god tillgång till färsk sill.
-
Fel tid nu.. matjessäsongen är över för 2011. :-(
/Januschka
-
Läs gärna "Nordsjöns kokbok" av Dan Weissenberg, där finns det många intressanta annorlunda recept, inkl. recept på matjesill (b l a med sandelträ som ger den rödaktiga färgen)
-
Ja, det kan man. Det finns recept på internet, men jag orkar inte leta åt dig. Själv gör jag inte matjessill på riktigt, men jag fuskar till saltsill eller tysk matjessill med kryddorna och det smakar som matjessill (har nämligen ingen tillgång till svensk matjessill i Tyskland). Om du letar hittar du säkert recept.