Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Liten skrivet 14 jun-11 kl 08:29

Titel: Vin sockrat av rödbetssocker?
Skrivet av: Liten skrivet 14 jun-11 kl 08:29
Går det att göra ett vildjäst vin med rödbets eller sockerbetssocker? Någon som har provat och kanske har ett recept?
Titel: SV: Vin sockrat av rödbetssocker?
Skrivet av: Yrmff skrivet 09 jul-11 kl 10:27
Om du vill göra ett odrickbart vin (nastan 100% chans) så vildjäs gjärna!!  :)
Annars så köper du en jäst på ex  http://shop.humle.se/se/ (http://shop.humle.se/se/) och med minutiös rengöring så får du en kanonstart och med stor chans att få ett drickbart resultat. !

Du har väl inte tänkt att bara anv.socker ? för då får du bara en mäsk.
Röbetssocker passar förmodligen till ett cherryliknande vin (dvs om det ger ett smakbidrag=råsocker)
Sockerbetsocker ? är det råsocker eller raffinerat?( Råsocker ger åxå det ett smakbidrag)
Raffinerat = litet smakbidrag på färdig produkt.

Socker 1-3 kg per 10 liter (lättvin-srakvin)
Frukt och bär skall vara huvudingrediens i vilket fall = 3-6kg per 10l vin.

Sök!! det finns massor av tips på nätet

mvh Y