Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Totto skrivet 16 aug-06 kl 10:46

Titel: Sockermajs
Skrivet av: Totto skrivet 16 aug-06 kl 10:46
Hur tar ni tillvara sockermajsen? Jag tänkte frysa in kolvarna, men ska de förvällas först eller stoppar man dem som de är i frysen?
Titel: Re:Sockermajs
Skrivet av: Fred skrivet 16 aug-06 kl 16:36
Hur tar ni tillvara sockermajsen? Jag tänkte frysa in kolvarna, men ska de förvällas först eller stoppar man dem som de är i frysen?
Det går bra vilket som. Men rå fryst majs har en tendens att bli lite "seg". Jag brukar koka min, skära av kornen från kolven och frysa in den. Alternativt skära av kornen råa och antingen torka dem och mala till mjöl och använda dem till majsbröd eller klimp, eller frysa in. Koka majskolvar gör jag enbart från färsk majs.
Jag tycker inte att fryst majs är speciellt god på kolv oavsett om den är kokt eller rå innan infrysningen.....men smaken är bekant som baken....delad.
Titel: Re:Sockermajs
Skrivet av: Gryning skrivet 18 aug-06 kl 10:09
Fred!
Kan du reda ut för mig: gör man majsmjöl av sockermajs? Ska inte kornen vara torra som popcorn när man maler dem? Och: jag gissar att det främst är sorter som inte är lämpliga i Sverige?
Och vad gör man majsolja av? kornen? torkade eller färska???
 ??? ??? ???

F ö finns det en del roliga recept med majs i boken Middag med Jamie av Jamie Oliver.