Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Ting skrivet 27 maj-11 kl 20:50
-
Jag har 3 stora krusbärsbuskar på min nya gård och det är jag jätteglad för MEN vad kan man göra för gott :D
Skulle bli jättetacksam för spännande recept!!! saft,sylt el vad som :)
-
Krusbär är pektinrika, passar mycket bra att blanda med t ex hallon eller körbär till sylt.
-
Marmelad med olika kryddningar. Kanel är gott!
Chutney - jag brukar göra på en höft så jag har inget recept, men de syrliga krusbären funkar väldigt bra ihop med starka kryddor.
Om jag inte hinner ta vara på alla krusbär så brukar jag koka in dem med lite socker. Blir pajfyllning till vintern. Krusbär ihop med äpplen blir gott i paj!
Sen är de goda att äta rätt upp och ned, om de får mogna riktigt ordentligt.
-
Jag kokar marmelad på mina krusbär. Supergott med vanligt syltsocker, sen klämmer jag i lite lime för att få en lite syrligare smak! Mums!
-
Jag kokar marmelad på mina krusbär. Supergott med vanligt syltsocker, sen klämmer jag i lite lime för att få en lite syrligare smak! Mums!
Oh tack då ska jag göra marmelad:)
-
Krusbär är pektinrika, passar mycket bra att blanda med t ex hallon eller körbär till sylt.
ja då kan jag ju göra blandsylt :D
-
Marmelad med olika kryddningar. Kanel är gott!
Chutney - jag brukar göra på en höft så jag har inget recept, men de syrliga krusbären funkar väldigt bra ihop med starka kryddor.
Om jag inte hinner ta vara på alla krusbär så brukar jag koka in dem med lite socker. Blir pajfyllning till vintern. Krusbär ihop med äpplen blir gott i paj!
Sen är de goda att äta rätt upp och ned, om de får mogna riktigt ordentligt.
Det var en kanonide att koka ihop och göra pajfyllning till vintern!!! Tack
-
kräm är gott på krusbär
-
kräm är gott på krusbär
Jaaa mums, det åt man när man var liten:) undrar om det går att göra saft och hur det smakar?! någon som vet?
-
vi låter bären bli riktigt mogna och sen är det saft som gäller. Brukar ibland blanda med vinbär.
-
vi låter bären bli riktigt mogna och sen är det saft som gäller. Brukar ibland blanda med vinbär.
snälla kan du lägga ut recept på krusbärsaft :D
-
Krusbär, hallon och röda vinbär är en perfekt mix som pajfyllning! ;D
-
Jag kokar sylt på mina krusbär om de inte blir till kräm. Annars gör jag blandsaft
-
snälla kan du lägga ut recept på krusbärsaft :D
Jag har tyvärr inget speciellt recept; brukar höfta; det enda jag kommer ihåg är 6 dl socker / liter avrunnen saft.
Så här ungefär: 2 dl vatten/liter bär.
Kokar 10-15 minuter, krossar bören lite med en slev.
Tömmer i saftsil och låter det stå tills det slutat droppa.
Kokar upp saften, rör ner sockret tills det smält, låter det få ett uppkok. Skummar av. Tillsätter 1/2 tsk atamon/l färdig saft om jag ska förvara den i källargången.