Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Anna skrivet 27 maj-11 kl 14:11
-
Har hittat en stor påse skivade rabarber i en frys från förra sommaren. Går det att göra saft på dem nu eller har de legar för länge? Ska så klart ta reda på all rabarber jag kommer över ute nu och göra saft på den, men denna påse skulle ju kunna ge några flaskor till. Frågan är som sagt om de legat i frysen för länge. Nå'n som vet?
/Anna
-
Går så bra så. Just frysta rabarber är lättare att få ut saften från än ofrysta. Vet en gubbe som satte fryst rabarber i tvättklämmor ovanför vedspisen. Saften rann ner i grytan när de töade.
-
Ok, vad bra. Då blir det nog ett kok av det i frysen i helgen, så kan jag ta det i trädgården senare. Tack för svar!
-
men varför var jag inte här inne och läste tidigare. :-\ Har tidigare idag slängt 4 påsar med förra årets rabarber. Trodde de skulle smaka frys. :(
-
Ett år gamla spelar ingen roll alls. Vi brukar koka saft i saftmaja det funkar fint, nästan bättre om bären varit frysta.
-
Rabarber i saftmaja av aluminium .Ajabajja!
-
Rabarber i saftmaja av aluminium .Ajabajja!
Instämmer helt! Du kan få en rostfri saftmaja för 300 sek idag. Aluminiumkärl skall inte användas mera.
Vi har frysta bär som används till saft året om, det behöver inte vara färska bär/frukter.
-
Instämmer helt! Du kan få en rostfri saftmaja för 300 sek idag.
Vet du varnånstans man kan shoppa en sån för det priset? Gärna på nätet.
-
De dyker upp på Ica Maxi, Coop och Harald Nyborg i juni/juli. Här kostade den 299 SEK.
http://www.bukefalos.com/f/showpost.php?p=15931903&postcount=5 (http://www.bukefalos.com/f/showpost.php?p=15931903&postcount=5)
-
Tack, får väl vänta till sommaren med att köpa en, nu kostar de inte under 7-800:- enligt price runner.
-
varför gör ni inte dricka på djupfrysta bär eller färsk frukt`?
det gör jag alltid och låter stå i 2-3 dagar i kylen
sen minsta mängd socker och frys in plastflaskor
-
varför gör ni inte dricka på djupfrysta bär eller färsk frukt`?
det gör jag alltid och låter stå i 2-3 dagar i kylen
sen minsta mängd socker och frys in plastflaskor
Förstår inte riktigt vad du menar? I förhållande till trådens ämne alltså ;)