Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Daniela B skrivet 22 maj-11 kl 19:23
-
Hej!
Ibland ser man så lockande recept på jordgubbs- och rabarbersylt men hos mig infaller inte säsongen för jordgubbar samtidigt med den för rabarber...
Bästa sättet att spara rabarber borde vara i frysen. Är det bara att stoppa in dem, delade och ev skalade, eller måste de förvällas? Eller blir de kanske så sega att det inte är värt att ens försöka frysa rabarber?
-
Det är bara att frysa! Dela i lagoma bitar och frys in i påsar eller lådor.
-
Tack!
-
Sen kan du ha rabarber i citrusmarmelad när det är citrussäsong. Eller baka paj i april och lura grannarna att dina rabarber är jättestora jättetidigt ;)
-
Det var ett tag sedan jag frös in rabarber (den äts upp mesamma ;D men jag har för mig att det fungerade sämre om man sockrade den. Det vätskade sig.