Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Wernher Hingsk skrivet 04 maj-11 kl 15:30
-
Hej!
Pa mitt av utlandsvistelse beroende defekta och/eller handikappade sprak fragar jag: Vad menas med "fiskhandduk?' Man ser det ofta namnt i gamla kokbocker, och vartill den anvandes framgar, men icke vilka speciella egenskaper den har, ej heller hur den ser ut. Men det skall andras pa det!
Forklara for mig!
Hlsngar! W H
-
;D Tror du inte man menar att man har en speciell handduk när man hanterar/torkar av fisken typ som man sa förr att man skulle ha en speciell skärbräda för att hacka lök på eller diskhandduk att torka disken med eller för att ta ett udda exempel - handduk för övre och en för nedre toalett ??? Lite femtiotal över det hela eller ???
-
Hej, "christelle!" Tack for Ditt svar!
Jag godtager omgaende Din forklaring, speciellt som jag minns att "Modern" hade en handduk (eller flera) som kallade "kärlhandduk", och den skulle bara anvandas vid torkandet av disk! Att jag vid spad alder horde fel och kallade handduken for "tjälhandduk" ar en annan historia!
Hlsning! (vill inte skriva "halsning" ; detta for att inte provocera drickande direkt ur buteljen) W H
-
Jodå, alldeles riktigt.
Förr hade man skilda handdukar för bröd, kött, fisk, disk och så vidare. De var också ofta märkta så att man inte ens i misstag tog fel!
-
Hlsning! (vill inte skriva "halsning" ; detta for att inte provocera drickande direkt ur buteljen) W H
[/quote]
Så oerhört ansvarstagande av dig!
-
Hej!
Tack, "Annamax!"
"Hi!" fran Canada. W H