Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: kurt skrivet 22 apr-11 kl 12:28
-
Jag lyssnade på "Koplevs køkken" på DR P1, där han tipsade om att man kunde förkorta koktiden på kikärtor genom att frysa de blötlagda kikärtorna (även andra baljväxter?). Koktiden skulle då kunna förkortas till bara 10 min. Har någon annan hört talas om det?
http://www.dr.dk/P1/Koplevskoekken/Udsendelser/2011/03/10144004.htm (http://www.dr.dk/P1/Koplevskoekken/Udsendelser/2011/03/10144004.htm)
-
Intressant! Jag ska testa nästa gång jag kokar sojabönor, för de ska koka så länge.
-
Nej, frysa har jag inte hört att man kan göra. Däremot kan man ju grodda både kikärter och sojabönor och då behöver de bara 10 minuters koktid.
-
Hur lång tid tar kikärterna annars då? Jag har för mig att dom behöver betydligt kortare koktid än tex ärtor.
-
Utan salt och med lite alger förkortas koktiden.
Men har man vedspis så spelar tiden inte så stor roll :)
-
Hur lång tid tar kikärterna annars då? Jag har för mig att dom behöver betydligt kortare koktid än tex ärtor.
45min - 1 h