Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Wernher Hingsk skrivet 18 apr-11 kl 22:27
-
Hej!
Det händer att man steker fläsk, och under stekningens gång uttränger små vita detaljer ur fläsket.Vad är det? Detta gäller "köpefläsk!" Hemslakt-fläsk har icke denna egenhet. Förklara gärna!
Hälsning! W H
-
Du har förmodligen köpt rimmsaltat fläsk,och det är saltlaken som sipprar fram.Är det inte rimmsaltat så kan det bero på att man ökat vikten på fläsket genom att speeda upp det med vatten.Det finns olika metoder att göra det på.
Om du köpt lågpriskött på extrapris så märker man att vid stekning så blir stekpannan full med vatten.Det beror inte på att köttet är saftigt,utan på att det är tillsatt vatten.Så man betalar väldigt mycket för vattnet.Denna metod var förbjuden i Sverige innan EU inträdet,men nu är det fritt fram.
Julskinkan är ett typiskt exempel på hur mycket vatten skinkan kan innehålla,men det står i ärlighetens namn på förpackningen,att den kommer att krympa.