Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Wernher Hingsk skrivet 18 apr-11 kl 22:25
-
Hej!
Det händer att man steker falukorv, och oftast bildas det svarta detaljer på korven eller i dess närhet på stekpannan. VAD är det? Vissa sorter falukorv har en tendens att vara svårstekt ; vill gärna fastna. NÅGON påstod att det berodde på att det var en mängd potatismjöl i korven! Var god giv mig sanningen om dessa båda problem!
Hälsning! W H
-
Jag har hört att man ska steka falukorv på ganska svag värme, annars bränns mjölkproteinet fast. Ibland tycker jag att det verkar som min stekpanna avger svarta partiklar (järn?) som prickar på ägg t ex.
-
Jag har hört att man ska steka falukorv på ganska svag värme, annars bränns mjölkproteinet fast. Ibland tycker jag att det verkar som min stekpanna avger svarta partiklar (järn?) som prickar på ägg t ex.
Mm det är väldigt lätt hänt med gjutjärnspanna, framförallt om den har varit lite förr torr (inte tillräckligt insmörjd!)... Järntillskott, säkert bara nyttigt. :-[
-
Hej, "Helena R" och "Fny!"
Tack för era svar! Glöm inte min närliggande fläskstekningsfråga!
Hälsningar! W H
-
Det som bildas i stekpannan som kan liknas vid smält plast,är blodplasman som släpper vid upphettning,från tillsattserna.
Det går att undvika genom att steka i Olivolja och margarin blandning,då bränns det inte så lätt.