Alternativ.nu
Djur => Får => Dräktighet & lamning => Ämnet startat av: Kimma skrivet 31 mar-11 kl 13:04
-
Har en försföderska som inte fattar att hon ska tvätta sitt lamm och låta den dia, lammet fattar inte heller. Men såg att ett lamm från igår diade friskt på henne och när jag avbröt och mjölkade ur för det egna lammet verkade det inte finnas nån råmjölk kvar, mjölken var inte så gul som riktig råmjölk, har råmjölk i frysen så det löser sig men rent allmänt, hur många cl/dl råmjölk producerar en tacka vid lamning?
-
Vet faktiskt inte. Men, är det inte så att den "försvinner" eller blir sämre efter några timmar. Därför vill man att lammen ska dia ganska omgående.
-
Jo man har ju fått lära sig att lammet måste dia så fort som möjligt för att få i sig den viktiga råmjölken men frågan är,den kan ju inte bara försvinna tycker man, men nånstans måste det ju finnas en gräns för hur mycket fåret producerar innan det går över i vanlig mjölk, men det kanske inte finns nån forskning på det.