Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Skiftestads skrivet 21 mar-11 kl 09:59
-
Jag har noen honor som av olika årsaker inte skall vara med i vidare avel. Dom äldsta är 2 år i år.
Jag tänkte ge köttet till katten, men vill först fråga om det är noen här med erfarenhet av att äta kött från "äldre" kaniner?!?
Har hört att ett år är maxålder, men folk har ju olika meninger ???
-
Det finns enligt mig ingen maxålder. Så länge kaninen är frisk kan man äta den om den är 10 år gammal. Dock är det precis som med andra djur så att tillagningstiden blir längre.
-
Vill gärna vara katt hos dig! o:)
Fick slakta en gammal kanin häromdan, 7 år, och den smakade alldeles utmärkt den med.
//Januschka
-
Låååååång koktid är melodin för äldre kaniner. Köttet är däremot väldigt smakrikt och gott, så det är absolut värt att ta rätt på. :)
/Sara
-
Vet inte hur gamla kaninerna är när jag tar upp ur frysen. Kokar lika länge o de smakar likadant. Fast jag tror inte vi slaktat någon som varit äldre än 2 år.
-
Det låter som om katten må nöya seg med the leftovers ;D
Må bara ordna så jag inte vet vem som är vem. Att äta djur man har haft 2 år är lite svårare enn att äta ungdjur som var tenkt som kött från början..
(Nybörjarsjälvhushållar :-[)
-
Slakterier vill inte ha djur som är äldre än 10 månader. Detta beroende på att tillagningstiden blir längre på äldre djur.
Om slakteriet säljer 50 klubbor till krogen så ska dessa vara klara samtidigt. Är det då 8 klubbor som kommer från gamla djur är dess inte klara och då blir restaurangkunden ledsen i ansiktet.
Finns dock ingen övre åldersgräns för köttet som maträtt.
Gösta
-
Just på grund av tillagningstid/sätt så brukar jag märka köttet med "äldre" eller "yngre" innan det åker in i frysen. Då har jag lite koll på vad jag kan göra med olika bitar. :)
Jag kommer att göra samma med höns/kyckling framöver. (Om nu dom små kräken kan börja ägga ordentligt... ::) )
/Sara
-
Här gör vi så att är vi tveksamma så maler vi köttet. Kanske inte så praktiskt om man ska slakta ett enstaka djur, men i alla fall. Måste ju erkänna att färs på kanin är suveränt, och ffa så otroligt användbart! Går att krydda upp och göra i princip vilken rätt som helst på.
-
Tack for svar alla :)