Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Eko-Trädgård skrivet 19 mar-11 kl 20:57
-
ja som frågan lyder hur spara jag min mjölksyra kultur?? Jag har syrat morötter. Kan jag spara en burk och ha den som stat eller går det att frysa in vätskan??
mvh
Jonathan
-
ja som frågan lyder hur spara jag min mjölksyra kultur?? Jag har syrat morötter. Kan jag spara en burk och ha den som stat eller går det att frysa in vätskan??
mvh
Jonathan
Mjölksyran är ju en levande kultur, så skulle inte råda dig och frysa in den..
-
När jag förvarar mjölksyrakultur att använda till att ysta , vet inte om vad det är för skillnad på den man använder till grönsaker, så räknar jag att den håller några dagar i kyl. Bättre då att frysa in och använda som start till nästa omgång kultur.
-
tack för hjälpen
mvh
JOnathan
-
Mjölksyrabakterier dör som sagt ganska fort när de fryses. Bäst är att förvara dem kortare tid i kylen.