Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Eko-Trädgård skrivet 19 mar-11 kl 20:57

Titel: spara mjölksyrnings kultur.. hur?
Skrivet av: Eko-Trädgård skrivet 19 mar-11 kl 20:57
ja som frågan lyder hur spara jag min mjölksyra kultur?? Jag har syrat morötter. Kan jag spara en burk och ha den som stat eller går det att frysa in vätskan??

mvh

Jonathan
Titel: SV: spara mjölksyrnings kultur.. hur?
Skrivet av: Utterman skrivet 19 mar-11 kl 21:10
ja som frågan lyder hur spara jag min mjölksyra kultur?? Jag har syrat morötter. Kan jag spara en burk och ha den som stat eller går det att frysa in vätskan??

mvh

Jonathan
Mjölksyran är ju en levande kultur, så skulle inte råda dig och frysa in den..
Titel: SV: spara mjölksyrnings kultur.. hur?
Skrivet av: ninna b skrivet 20 mar-11 kl 08:52
När jag förvarar mjölksyrakultur att använda till att ysta , vet inte om vad det är för skillnad på den man använder till grönsaker, så räknar jag att den håller några dagar i kyl. Bättre då att frysa in och använda som start till nästa omgång kultur.
Titel: SV: spara mjölksyrnings kultur.. hur?
Skrivet av: Eko-Trädgård skrivet 20 mar-11 kl 20:58
tack för hjälpen

mvh
JOnathan
Titel: SV: spara mjölksyrnings kultur.. hur?
Skrivet av: kurt skrivet 28 mar-11 kl 15:35
Mjölksyrabakterier dör som sagt ganska fort när de fryses. Bäst är att förvara dem kortare tid i kylen.