Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: jennabus skrivet 10 mar-11 kl 17:32
-
Slaktade två eftersläntare idag som jag inte han i höstas. Tog tillvara på det mesta men kom på att jag inte har något bra recept på Kaninlever. Någon med goda tips? :)
-
Fräs i smör, hackad lök, krossad hackad vitlök och strimlad kaninlever. Rör och och låt få lite färg.
Lite salt, peppar och timjan såklart. Liten skvätt soja.
Häll på grädde och koka ihop.
Ät på rostat vitlöksbröd eller gör en större sås av det och ät med ris.
-
Tack!
Ska testa göra leverbiff på den ena (bara son smakprov) och testar detta på en andra :)...
Har en arbetskollega som provsmakare ;).
-
vänd i mjöl salt och vitpeppar..stek och njut...
-
Leverpastej på kaninlever blir oerhört milt och gott. Går även att få i barn som annars är skeptiska till lever. Följ ett vanligt pastejrecept.
-
Nu blir det att spara all lever i fortsättningen :).... Ska prova att steka och göra pastej :). Denna gången blev det en levergryta som blev mums :)..