Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: Znibban skrivet 22 feb-11 kl 11:26
-
Hoppas jag hamnar rätt här, annars får någon moderator flytta min tråd.
Jag groddar mycket, har hållt på hela vintern...men.... vilka groddar är det som blir så stora? Ni vet de man kan köpa färdiggroddade i asiatiska affärer och på burk.
Altså inte varken Alfa-alfa eller mungbönor.
-
Solrosgroddar?
-
Man kan också finna groddade ärtor.
-
Tack för era förslag men det är varken solros eller ärtgroddar. Ni vet de groddar man kan köpa på burk också, som är nästan dubbelt så stora som de mungbönor jag får fram groddar på...
-
Skulle tippa på sojabönsgroddar. Goda men måste tillagas, innehåller ämnen som man blir mycket dålig i magen av som råa, dessa ämnen försvinner vid tillagning.
Vill du testa olika smaker så rekommenderar jag bockhornsklöver, rädisor m fl. Man kan grodda de flesta linser och bönor med bra resultat, men de flesta av dem bör tillagas. De är dock lättare att smälta om de är groddade, så gillar man linsgryta och liknande, men blir gasig i magen av sådan mat, så kan man prova att grodda linserna först, men bara i några dagar tills att roten precis börjar växa och sedan koka dem. Nyttigt och mindre gasbildande.