Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: esten skrivet 29 jan-11 kl 20:30
-
Hur är asiegurkan att äta färsk som slanggurka ?
Man ser ofta att det står om den som en typ av slanggurka , men recept ger bara variationer på inläggningar , inte färsk .
Den ger väl större och säkrare skörd ? Så om den går lättare att odla och dessutom kan ersätta den gröna slanggurkan vill jag odla den i år på prov .
Så hur är det , konsistens , smak , bitterhet mm. ?
-
Ingen ni som brukar vara så snabba ?
-
Asiagurka är väl en inläggning(syltgurka) om jag inte tänker alldeles fel som man gör på vita slanggurkor(eller förväxta gurkor överlag)
Har bara odlat arboga vit och den smakade bra,lite besk ibland men inte så farligt och den var alldeles utmärkt till inläggningar.
Det är ju en gurka av västerås typ