Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Gångtrött skrivet 18 jan-11 kl 21:40

Titel: AKUT ostlöpehjälp! :)
Skrivet av: Gångtrött skrivet 18 jan-11 kl 21:40
Skulle göra kaffeost nu i kväll.. Ett idiotenkelt recept. Ljummen mjölk, ostlöpe och lite salt och så skulle det stelna.. Inte faan stelnar det! Kan ostlöpe bli för gammalt? Eller var mjölken för kall? Kan man värma på den igen nu i så fall?

Tacksam för snabbt svar! :)
Titel: SV: AKUT ostlöpehjälp! :)
Skrivet av: Frances skrivet 18 jan-11 kl 21:58
var köpte du löpet?

Är det affärslöpe måste du ha massa mer löpe än mejerilöpe!!! Så det beror på receptet och vilken sort...

edit: Ja, du kan värma mjölken igen. Men ta det försiktigt bara...OM det bara berodde på för kall mjölk får du passa den noggrant så den inte blir för varm när du värmer om.
Titel: SV: AKUT ostlöpehjälp! :)
Skrivet av: Gångtrött skrivet 18 jan-11 kl 22:25
Mejerilöpe eller affärslöpe..? Ostlöpe står det på flaskan..
Får väl testa att värma upp den och ha i massa mer då får vi se vad som händer..
Titel: SV: AKUT ostlöpehjälp! :)
Skrivet av: Frances skrivet 18 jan-11 kl 22:29
Men var är den köpt..? Eftersom det står nåt o det finns (?) en etikett är det antagligen löpe från vanlig handel o receptet kanske är på mejerilöpe och då måste du typ ha en halv flaska...  ska kolla åt dig mängdskillnaden..

Ja, det är ju så att: 3 ml mejerilöpe per 10 liter mjölk ska man ha...men jag hittar inte längre nån flaska med vanlig affäslöpe..men det är nog iallafall så att du behöver minst 10 gånger så mycket av affärslöpen...

Jag köpte mejerilöpe på det lokala mejeriet..o den tar ju aldrig slut  ;)
Titel: SV: AKUT ostlöpehjälp! :)
Skrivet av: Gångtrött skrivet 18 jan-11 kl 22:36
Värmde upp det under omrörning och då började det klumpa sig.. Hade i en matsked till och nu verkar det i.a.f. bli någon form av grynig massa, om än väldigt tunn.. Det blir nog kanske kaffe ost av det hela ändå, i.a.f. lite