Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Hönshjärna skrivet 11 jan-11 kl 08:12

Titel: Kefirproblem
Skrivet av: Hönshjärna skrivet 11 jan-11 kl 08:12
Min kefir har plötsligt blivigt filaktig till konsistensen och har inte tillräckligt bubblor. På morgonen häller jag spenvarm mjölk i en glasflaska och  lägger i de silade kefirgrynen. Får stå med ett löst lock på i ett dygn på arbetsbänken i köket. Silar fäljande morgon och lägger o kylen. Hittills har kefiren varit god och bubblig. Som första hjälp satte jag grynen i vatten i ett dygn kylen men kefiren blev inte bättre för det.  Halverade också grynmängden då jag började ha ganska mycket gryn men ingen hjälp av det. Vad göra som följande? Saknar min goda bubbliga dryck.
Titel: SV: Kefirproblem
Skrivet av: christinag skrivet 05 maj-11 kl 04:15
Min kefir har plötsligt blivigt filaktig till konsistensen och har inte tillräckligt bubblor. ....... Som första hjälp satte jag grynen i vatten i ett dygn kylen men kefiren blev inte bättre för det.

Du förvirrar den stackars svampen! När du lägger den i vatten försöker den ställa om sig till "vattenkefir" och sen när du lägger tillbaka den i mjölk så försöker den ställa om sig tillbaka till "mjölk-kefir". En sådan omställning tar några dagar om den fullföljs. Den vet inte vad den skall göra om man byter sådär. Kan vara dags att försöka få snurr på någon mindre klump om du får fram det.