Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: wolfsoong skrivet 09 jan-11 kl 19:49
-
Jag har 10 st griskultingar från 1 november som jag måste slakta omgående pgr av oseriös köpare. Jag behöver tips hur jag kan ta till vara dom på bästa sätt. Rökning är utesluten.
-
Hur stora är 2½-månaders kultingar? Grillade hela kultingar är fantastiskt gott, men det är ju kanske inte så roligt att grilla ute nu.
Sätt på ett spett, grilla över kol på svag värme. Pensla med olja blandat med goda kryddor. För extra mumsighet kan man packa magutrymmet fullt med grönsaker (lök, vitlök, morot, selleri), örtkryddor och fläskfärs. Sy sen ihop det innan man grillar grisen.
-
Lägg ut en annons på Blocket, du kommer att få svar från invandrare som vill helgrilla. Jag brukar ta 700 för en slaktad kulting, ej delad och med huvud kvar.
Annars får du låta marknaden bestämma ett pris för kultingarna som levande sålda. Sätt ut en annons och be om bud.
Vill du ta dom själv och har stor frys så handlar det ju om att stycka i stora delar, dvs hel kotlettrad, hel skinka osv..då blir det ju åtminstone hyfsade bitar.