Alternativ.nu
Övriga ämnen => Jakt och fiske => Ämnet startat av: TurbogrisarnaVG skrivet 26 dec-10 kl 11:01
-
Jag har sedan förra året haft problem med en vildiller som tar mina kaniner och höns, och nu har jag fått tag på en slagfälla som jag ska försöka fånga monstret i! Problemet är att jag aldrig får den in i fällan, jag har nog inte "agnat" den med rätt beten. Vilka beten har fungerat för er?
-
jag ska försöka fånga monstret i!
Vilda djur är inga "monster".
-
är den betesgillrad så fäster du huvudet från en nötskrika på kroken.... är den trampgillrad så vittra in den med kaninpiss... feta köttbitar luktar bra i kyla.. fisk gärna lax och sötsaker uppskattas av illrar sirap,fikon,honung.....
räkskal,surströmming eller ruttna ägg lockar iller till fällan..
fågeldun och upphängda fågelvingar skapar rörelse runt fällan som lockar..
lycka till med det lilla monstret ;D
-
Den är trampgillrad! Hmm jag får försöka med något av detta.
Har egentligen en inomhus iller, men tyvärr så är hon bortskämd och gillar endast
torrmat, annars hade man ju kunnat få bra kunskap av vad illrar gillar genom denna :P
-
Jag brukar hugga bitar av helt vanlig göl gädda ,Det luktar bra fruset,Hoppas du fångar monstret ;D.
-
Det är kanske värt ett försök!
Jag ska idag testa att sätta ut senapssill i fällan, det borde lukta bra!
-
Jag har en liknande fråga men nu gäller det mink.
Vad drar mink till en tramgillrad fälla??
Ursäkta att jag kapar tråden lite ;)
-
mink äter ungefär det samma... fisk..sjöfågel..räkor..kräftor..musslor och liknande.
-
vi använde fläskkotlett, det funkade.
-
Ett par omega-3 kapslar( fiskleverolja)i minkfällan funkar utmärkt.Luktar bra och inget som ligger och ruttnar.
-
Ett par omega-3 kapslar( fiskleverolja)i minkfällan funkar utmärkt.Luktar bra och inget som ligger och ruttnar.
;D ;D
Och fläskkotlett är den rå eller tillagad (rester från middagen?)
Så enkelt??
Där ser man
-
jag använde en rå kotlett. mest för att jag just stod med matlagande när jägaren kom med fällan.. Jägaren sa att det räckte med o lägga in ett ägg.