Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Myrkott skrivet 14 dec-10 kl 08:51

Titel: Dags för julsillen!
Skrivet av: Myrkott skrivet 14 dec-10 kl 08:51
Jaha, här står jag med min sillhink, men hittar inga roliga recept. Någon som vill dela med sig av sin  favoritsillinläggnng? Senapssill står högst på önskelistan, men alla tips mottages tacksamt!
Titel: SV: Dags för julsillen!
Skrivet av: Myrkott skrivet 14 dec-10 kl 10:57
Ok, nu har jag hittat silltråden i forumet intill...  :)
Titel: SV: Dags för julsillen!
Skrivet av: Engatorpet skrivet 15 dec-10 kl 20:03
Håller med om att senapssill är en favorit! Jag brukar blanda ca. 1 dl  färskost el. creme fraiche, 1-2 msk senap, finhackad gul lök, dill, lite honung, lite vitvins- el. äppelcidervinäger, salt o peppar. Provade en enkel och god lingonsill i helgen: 1 dl f-ost el. cr. fr., ca. 1/2 dl lingonsylt/rårörda lingon, finhackad rödlök, ev. lite salt . Till dessa recept brukar jag använda 200-300 g sill som jag gravat i 2 1/2 dl vatten, 1/2 dl ättiksprit och 1/2 msk salt i 6-8 timmar.  Smaklig spis!
Titel: SV: Dags för julsillen!
Skrivet av: kurt skrivet 16 dec-10 kl 11:48
Man kan gärna grava en större mängd sill, men själva inläggningarna bör göra i mindre portioner, de håller inte lika länge.
Titel: SV: Dags för julsillen!
Skrivet av: Myrkott skrivet 18 dec-10 kl 11:57
Tackar Engatorpet för receptet! Det ska genast provas!