Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: Suresh skrivet 26 jun-06 kl 05:59
-
Jag har fått ett överskott på ett par kilo i år. Hur förvarar man dem? kan man frysa dem?
Och vad gör man åt alla larver som äter upp dem inifrån?
-
Undrar om de ens går att spara? Har alltid fått lära mig att de ska ätas späda och nyskördade. När de blir gamla och träiga får de gå på komposten.
-
Om man tar bort blasten kan man ha dem i en plastpåse i kylen ett tag (kanske högst två veckor) blir de lite "slappa" kan man lägga dem i vatten några timmar så blir de goda igen.
-
Om man tar bort blasten kan man ha dem i en plastpåse i kylen ett tag (kanske högst två veckor) blir de lite "slappa" kan man lägga dem i vatten några timmar så blir de goda igen.
Jag har läst att man kan ha dem i gazpacho. Och gazpacho kan frysas...
-
I år blev alla mina rädisor små, hårda, torra och smaklösa.
Vad kan ha gått fel?
-
I år blev alla mina rädisor små, hårda, torra och smaklösa.
Vad kan ha gått fel?
För lite vatten?
-
För lite vatten?
Tror inte det.För lite gödsel snarare. Eller fel sort.
-
för mycket rädisor har jag aldrig fått, men när jag en gång klagade över att jag var allergisk mot rädisor, råa förstås, så fick jag tipset att de ju faktiskt går att koka. Så jag kan tänka mig att man kan koka och frysa och stoppa i soppor efterhand.
-
så de går att koka, det ska jag prova :)
-
De går absolut att koka, det har jag gjort oräkneliga gånger. :)
-
Jag tycker rädisor är överskattade, har i alla fall aldrig lyckats särskilt bra med dem :-[. Ska övergå till att odla rättika i stället, såååå god och till skillnad från rädisan lagringsduglig (?). Den ska dessutom tydligen sås i juli, så har man odlingsplats över är det ju inte försent i år!
-
Hur smakar de kokta då? Har aldrig testat...
Jag lyckas dessvärre inte med rädisor alls, eller ja de växer bra och ser himla fina ut, men blir fruktansvär beska och starka...
-
Låta dem gå i blom o ät upp frökapslarna?
Gott. O inte gör det ngt om de är maskstugna då heller.
-
Låta dem gå i blom o ät upp frökapslarna?
Gott. O inte gör det ngt om de är maskstugna då heller.
Det är jättegott! Jag låter ofta några rädisor gå i blom bara för att mumsa på fröskidorna :) Och en rädisa ger en hel massa fröskidor!
-
Jag sår alltid i rädisfrön i alla sårader. Det blir ett rädisfrö var 5:e cm ungefär. På det viset ser jag tydligt var raden går, när jag gör första ränsningen - eftersom rädisor gror så förbaskat fort ;D (Fast jag gör inte så när jag sår kålväxter - det är för svårt att skilja på dom... :-[)
I är hade jag en fantastisk rädis-skörd som jag fick bara slänga, eftersom jag hade varit dålig på att plocka bort rädisorna. De var bauta-stora!