Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Lars Pers Maria skrivet 09 dec-10 kl 21:59

Titel: Vaccumförpackad ost
Skrivet av: Lars Pers Maria skrivet 09 dec-10 kl 21:59
Ni som säljer ost, hur förpackar ni den? Jag har en tokbillig vaccumgrej från Rusta. Håller säkert inte länge men det var vad plånboken hade råd med just nu. Tycker dock påsarna "tar slut" så fort och det är ju bra för det betyder att jag säljer ost  ;D

Är ändå nyfiken på hur ni andra gör!
Titel: SV: Vaccumförpackad ost
Skrivet av: ninna b skrivet 10 dec-10 kl 07:26
Vaccumpacka tar sån tid...och dom där påsarna är ju ganska dyra också....

Vi vaccumpackar stora ostar som vi har delat på och som inte ska säljas direkt och mozzarella och ibland fetaost. Annars packar vi i plastfilm men kolla så att du får en plast som är klistrig så att den smiter åt osten. Det finns massor med olika sorters plast och en del är värdelösa.

Titel: SV: Vaccumförpackad ost
Skrivet av: Lars Pers Maria skrivet 10 dec-10 kl 22:15
Ja, det är nog bättre. Jag säljer till en lanthandel på ett bruk där kunderna främst kommer till helgerna. Jag har bedömt att kvalitén säkras gm att vaccumförpacka då man stänger inne det stadie osten befinner sig i just då. Men du har rätt, det går åt så mycket påse.
Titel: SV: Vaccumförpackad ost
Skrivet av: Neiklot skrivet 10 dec-10 kl 22:45
Nackdelen med att vaccumpacka ost är att osten "dör".
 
Dom mikro-organismer och bakterier som lever i ost behöver syre för att överleva.

Vilket i sin tur leder till att smaken blir lite sämre...

Men är det mindre partier man säljer så förvaras nog inte osten sålänge att det hinner påverka osten negativt.

/Neiklot