Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: ingelaopeter skrivet 08 dec-10 kl 09:14
-
Måste kan ha opastöriserad mjölk till brynost eller går det även med "köpemjölk"?
-
Äggost etc har vi gjort på köpemjölk, har för mig vi fått även brynost gjord på köpemjölk.
-
Nu är den färdig! Blev väldigt bra och mycket god.
/Ingela
-
köpemjölk?
-
Ja, köpemjölk och den blev jättefin. Perfekt skulle jag vilja säga ;D
-
Googlade på brynost och fick veta att man gör det med mjölk, vetemjöl, ägg och löpe. Tillagar först i ugn och steker sedan? Lät jätteintressant, någon som har recept? Det jag hittade var på 25 l mjölk :o
-
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=82844.msg699652#msg699652 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=82844.msg699652#msg699652)
Här hittade jag receptet. Blev perfekt brynost på bara 5 l mjölk.
/Ingela
-
Oj vad gott det var, blev en ny favorit i familjen :P
Gjorde den i en lasagne form, använde 5 l mjölk, skulle en avlång kakform ha varit bättre, typ 15x 30 cm?
-
Gjorde som du första gången men en avlång kakform blir mycket bättre med höga fina skivor, lättare att få tag på när man steker dem.
Men visst är det gott, vilken form det än blir!
/Ingela