Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: ingelaopeter skrivet 08 dec-10 kl 09:14

Titel: Brynost
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 08 dec-10 kl 09:14
Måste kan ha opastöriserad mjölk till brynost eller går det även med "köpemjölk"?
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: Edgar skrivet 08 dec-10 kl 15:50
Äggost etc har vi gjort på köpemjölk, har för mig vi fått även brynost gjord på köpemjölk.
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 10 dec-10 kl 14:28
Nu är den färdig! Blev väldigt bra och mycket god.

/Ingela
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: Edgar skrivet 10 dec-10 kl 16:20
köpemjölk?
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 11 dec-10 kl 09:47
Ja, köpemjölk och den blev jättefin. Perfekt skulle jag vilja säga  ;D
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: Hönshjärna skrivet 17 dec-10 kl 06:57
Googlade på brynost och fick veta att man gör det med mjölk, vetemjöl, ägg och löpe. Tillagar först i ugn och steker sedan? Lät jätteintressant, någon som har recept? Det jag hittade var på 25 l mjölk :o
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 17 dec-10 kl 13:12
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=82844.msg699652#msg699652 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=82844.msg699652#msg699652)

Här hittade jag receptet. Blev perfekt brynost på bara 5 l mjölk.

/Ingela
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: Hönshjärna skrivet 19 dec-10 kl 13:54
Oj vad gott det var, blev en ny favorit i familjen :P
Gjorde den i en lasagne form, använde 5 l mjölk, skulle en avlång kakform ha varit bättre, typ 15x 30 cm?
Titel: SV: Brynost
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 20 dec-10 kl 08:06
Gjorde som du första gången men en avlång kakform blir mycket bättre med höga fina skivor, lättare att få tag på när man steker dem.
Men visst är det gott, vilken form det än blir!
/Ingela