Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Frances skrivet 29 nov-10 kl 22:56

Titel: Kinesisk picklad surkål ?
Skrivet av: Frances skrivet 29 nov-10 kl 22:56
Det är bland det godaste som finns  :-[

Hur ska man åstakomma detta på egen hand, kan ju inte vara helt omöjligt.

Pickled Mustard står det på den med bokstäver.

Vad tror ni?
Titel: SV: Kinesisk picklad surkål ?
Skrivet av: tench skrivet 30 nov-10 kl 00:25
Testa http://www.google.se/#hl=sv&safe=off&&sa=X&ei=Tzb0TKG-N82VOsGqqYIK&ved=0CBUQBSgA&q=%22pickled+mustard%22+%2Brecipe&spell=1&fp=71fdbe1dd9f1e060 (http://www.google.se/#hl=sv&safe=off&&sa=X&ei=Tzb0TKG-N82VOsGqqYIK&ved=0CBUQBSgA&q=%22pickled+mustard%22+%2Brecipe&spell=1&fp=71fdbe1dd9f1e060)
Titel: SV: Kinesisk picklad surkål ?
Skrivet av: Lasse46 skrivet 30 nov-10 kl 00:55
Står det inte "Pickled Mustard Green" på konserven??, i svensk översättning blir det helt enkelt "inlagda senapsblad". Mustard green (Brassica Juncea) på svenska Seraptasenap är en senapsart vars frön används vid framställning av Dijonsenap. I det asiatiska köket konserveras bladen och framför allt bladnerven i olika inläggningar, kan vara bara vatten, ättika och salt, men ofta är den konserverad i en olja/vinäger/krydd-lag kolla på burken vad den sorten du gillar har för ingredienser.

Lasse
Titel: SV: Kinesisk picklad surkål ?
Skrivet av: Frances skrivet 30 nov-10 kl 07:23
Det är en vacuumpåse som det ligger ett halvt kål i och det står Pickled Mustard (sour) på den plus en massa kinesiska tecken.