Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: vallar-elin skrivet 26 nov-10 kl 12:59
-
Hejhej! Jag tänkte höra om det finns någon här som gör korv på lamm. Har två bagg-lamm som snart skall slaktas och tyckte det skulle vara kul att pröva göra korv. Har dock bara gjort blodkorv tidigare (på ren) och har ingen aning om hur man gör korv med kött i. Behöver man något "bindande" eller är det bara kött, kryddor m.m.? Någon som använder tarm från djuren eller kan man köpa "korvskinn" någonstans? kan tänka mig att det inte blir så många korvar om jag bara skall anv tarm från mina två.
Tips på bra kryddor till lamm?
-
Gjorde ett utmärkt korv nyss av lamm, hittade receptet i coops senaste medlemstidning, går att söka på coop.se också.
Nåt så ruskigt gott va det :)
-
Gjorde oxå nyss, på en god tacka (från Frances), fläskfärs, timjan, rosmarin, lök och potatis. JÄTTEGOTT.
-
Men korvskinnen då, vart kan man köpa sådana???
-
Fråga vilken mataffär som helst, har dom det inte kan dom säkert ta hem!
-
Tack för era svar :D Jag får nog ta och testa då.
Är det någon som använder egna korvskinn?