Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Majkan skrivet 21 nov-10 kl 15:15
-
Hej!
Vi inhandlade en äggkläckare sent i somras. Vet att det var sent men ville ju ändå testa att kläcka.
De har blivit 11 veckor unga. Vi har både Bressetuppar och Australorptuppar som ska bli mat. Nu undrar jag när det är dags att slakta dem? Har läst någonstans att Bresse tar man vid 16 veckor... kan det stämma?
Vad är praxis för köttraserna, när är de fortfarande "mjälla" och fina som kycklingar?
Tackar på förhand för svar!
Marika
-
När du har hobbyhöns som är ute och rör på sig istället för att ligga vid matskålen får köttet en annan kvalité och kan inte riktigt jämföras med 1 kg fryskyckling.
Jag tycker att allt fram till 6 månade brukar vara OK. När tupparna är färdiga att slakta beror lite på hur du fodrar dem. Känn på bröstbenet. Det ska inte kännas för framträdande och vasst.