Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Brokullen skrivet 09 nov-10 kl 18:54

Titel: Hur länge håller anka i frysen?
Skrivet av: Brokullen skrivet 09 nov-10 kl 18:54
Har en anka liggande i frysen som är flådd och där fettet är bortskuret,hur länge håller sig en sån?och hur märker jag om den är förstörd?
Titel: SV: Hur länge håller anka i frysen?
Skrivet av: ieenilorac skrivet 13 nov-10 kl 19:46
Du märker att den är förstörd om det finns frystorkade partier (som i princip bara uppkommer om man har en otät förpackning) eller om den luktar härsket fett. Luktar den friskt så är den frisk.

Att säga hur länge den håller är svårt, det beror på tex frystemp, förpackning, hygien vid slakten, fetthalt mm. Men den bör hålla minst 6 månader om den är packad i lufttät förpackning.

Om du tillagar den ökar hållbarheten, så om du inte hinner äta upp den innan du misstänker att den kan bli dålig kan du plocka upp den, tillaga den, ev äta vissa delar, och stycka den, så att den tar mindre plats och går att plocka upp i lagom portioner, och frysa den en gång till. Då håller den minst ytterligare 6 månader, givet att den är förpackad lufttätt.
Titel: SV: Hur länge håller anka i frysen?
Skrivet av: Pernilla Lava skrivet 21 jan-11 kl 21:54
Jag ät en tupp i torsdags som det stod dec -09 på...  :P
Den var en av dom godaste jag ätit  :)
Alltså över ett år i frysen (14mån) och helt ok.

Mvh Pernilla
Titel: SV: Hur länge håller anka i frysen?
Skrivet av: Brokullen skrivet 11 feb-11 kl 12:54
Ankan är tillagad och var hur fin som helst efter ett år  :D.Saken var väl den att jag hade flått den och tagit bort fettlagret annars hade den kanske varit härsken