Image

Nästa »
Ankhus
Click the picture to view full size.
Hembyggt ankhus, reglarna är kapade i 60o, och den ena takhalvan sitter på gångjärn så att man lätt kan mocka ut.

Den är gjord av formplywood i botten och byggplywood på de andra sidorna. Taket ska kläs med takpapp, har inte hunnit det ännu. Måtten är 120*120 på alla skivorna, vilket är effektivt, det blir bara en sågning på varje skiva. Ska bygga fler att ha till min kommande grupp med ankor, samt till ällingarna, när de förhoppningsvis blir många och stora mot slutet av sommaren.

Ankhuset väger inte så mycket, det är lätt att flytta på två personer, och om man ska flytta det en kortare sträcka på gräs eller snö glider den bra, eftersom formplyfan har låg friktion, så då kan man flytta det själv.

Ankorna är nöjda och jag är lite stolt över att jag byggt det helt själv och mitt i smällkalla vintern, reglarna är monterade halvt i halvt, och limmade och skruvade. Gavlarna gjorde jag inomhus, sedan fick jag gå ut och göra resten, har ju för liten ytterdörr. Kallt var det, och många moment gick inte att göra med handskar.

Information om skaparen

Information

ieenilorac

 • Totalt antal föremål: 31
 • Totalt antal kommentarer: 5
Postad19 feb-10 kl 14:20
Bredd × Höjd768 × 1024
Filstorlek175 KB
FilnamnAnkor och gäss 002.JPG
Visningar3851
Betyg 5 (2 votes) (Weighted average: 4.95)
Kommentarer7
Senast ändrad19 feb-10 kl 16:05
BBC embed code
HTML embed code
Direkt länk
Kommentarer Kommentarer sorteras efter datum - Stigande Sjunkande

Mörhultarn

 • Totalt antal föremål: 0
 • Totalt antal kommentarer: 1
Kommentar #1 - Postad 20 feb-10 kl 20:29
Hejsan undrar om dom kan vara där vintertid också.
Mvh.Mörhultarn

grimbart

 • Totalt antal föremål: 34
 • Totalt antal kommentarer: 86
Kommentar #2 - Postad 20 feb-10 kl 21:36
ska inte vara några problem....

ieenilorac

 • Totalt antal föremål: 31
 • Totalt antal kommentarer: 5
Kommentar #3 - Postad 25 feb-10 kl 09:48
Räknar med att de ska klara vintern utan problem, men om det blir extremkallt kommande vintrar får de temporärt flytta in i det då färdigbyggda hönshuset, eller så får de vara i en transportbur i källaren (ca 12 grader) de kallaste nätterna. Jag är inte bekymmrad för de vuxna djuren, men om de börjar lägga ägg för tidigt kan äggen och ällingarna eventuellt ta skada. Men jag har kläckare, och tänkte samla in de första äggen, så att vädret hinner bli varmare innan de börjar ruva.

J.S

 • Totalt antal föremål: 0
 • Totalt antal kommentarer: 1
Kommentar #4 - Postad 07 jun-12 kl 20:11
Ungefär hur stor blir golvytan? 1,5 kvadratmeter?

borlotti

 • Totalt antal föremål: 0
 • Totalt antal kommentarer: 2
Kommentar #5 - Postad 21 feb-13 kl 18:21
Hur många djur bor det i ett sånt här hus? Hur långa tider per dygn är de instängda där? Är det ventlierat?

Storleksmässigt är det ganska likt vårt ankhus som är en liten vagn, golvyta på ca 1,5-2 m2. Där är det tre ankor och vi stänger om dem kanske åtta - nio på kvällen och släpper ut dem ca sju på morgonen. Då vill de ut, men på kvällen går de in tidigare än vi stänger om dem. Vagnen är isolerad men inte ventilerad och tycker att den känns rätt fuktig på morgonen. Funderar också på om den är för liten om någon av honorna skulle vilja ruva till våren.

ieenilorac

 • Totalt antal föremål: 31
 • Totalt antal kommentarer: 5
Kommentar #6 - Postad 22 feb-13 kl 07:46
Golvytan är 1,2*1,2m= 1,44m2.

Jag använder fortfarande huset, men har inte byggt fler nya i den modellen, utan istället byggt fler av den andra modellen, som är 1,2*1,4(1,5) med höjden 1,2 de är lättare att rengöra, lättare att bygga, bättre luftvolym till djuren. I de äldre modellerna sköts ventilationen genom ett flertal borrade hål i gavlarna, i de nyare är det enkla skruvventiler i plast.

Man får ha 4 ankor per kvadratmeter, när de har tillgång till utevistelse, och för att de ska hålla värmen bra tycker jag att det är ett lagom antal. Känns inte det minsta trångt. Mina är bara inne när de sover, jag släpper ut dem tidigt på morgonen och stänger in dem sent på kvällen, tiderna beror på årstiden. Det finns räv i närheten, så de får inte vara ute när det är mörkt.

Henrik Penrik Filivilivenrik

 • Totalt antal föremål: 0
 • Totalt antal kommentarer: 42
Kommentar #7 - Postad 28 dec-15 kl 21:28
Hej! Har du någon bild på den andra modellen, den som du har byggt fler av?
Har du reden till dem inomhus?
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser