Image

Kaningryta
Click the picture to view full size.

Information om skaparen

Information

Linkoso

  • Totalt antal föremål: 889
  • Totalt antal kommentarer: 327
Postad26 jan-13 kl 18:52
Bredd × Höjd515 × 729
Filstorlek193 KB
FilnamnIMG_3872.JPG
Visningar372
Betyg
Kommentarer3
BBC embed code
HTML embed code
Direkt länk
Kommentarer Kommentarer sorteras efter datum - Stigande Sjunkande

Paradisgården

  • Totalt antal föremål: 0
  • Totalt antal kommentarer: 96
Kommentar #1 - Postad 27 jan-13 kl 13:07
Gärna recept :) - ser gott ut :)

Linkoso

  • Totalt antal föremål: 889
  • Totalt antal kommentarer: 327
Kommentar #2 - Postad 27 jan-13 kl 19:19
Var meningen att jag skulle följa ett recept men det sket sig från marinaden redan, så resten blev improvisation. Men jäkligt gott blev det, påminde om Coq au vin. :D

Marinad:

1 mugg rött vin (kollade inte ens vad det var för sort, hällde bara i, haha)
1 liten klutt senap
1 lagerblad
1 skvätt olivolja (några matskedar)
Sedan strödde jag på lite timjan och blandade i (1,5 - 2 matskedar ca).

Stycka kaninen och låt ligga och dra åt sig (min låg i ca 20 timmar, var färsk, nyslaktad kanin, ca 5 månader gammalt djur) i marinaden i kyl.

Tillagning:


Hacka 3 stora gula lökar och ett par hundra gram färska champinjoner. Fräs lök och champinjoner, lägg undan på tallrik.

Häll i marinad med kanindelar i grytan och låt puttra/brynas tills lite mer än hälften av marinaden dunstat och bitarna börjar få lite färg på ytan. Sedan tillsatte jag 1liter vatten, 1 msk tomatpure, 2 kycklingbuljongtärningar, saltade och pepprade, la i ett lagerblad, på med locket och lät koka i ca 20 - 30 minuter.

Sänk värmen ett eller två snäpp och i med svamp och lök och låt koka ihop med köttet i ca 10 - 15 minuter. Tillsätt mer vatten + grädde, salta, peppra efter behov (använde även örtsalt). Pressa i 2 vitlöksklyftor. Låt puttra i ca 10 minuter till. :) Köttet ska släppa utan problem från benen, ska ej tråda sig. :)

Servera med ris. :)


Paradisgården

  • Totalt antal föremål: 0
  • Totalt antal kommentarer: 96
Kommentar #3 - Postad 27 jan-13 kl 22:43
Tack! Det skall provas :) Gillar vi det skall det provas med tupp också, eller så gör vi någon liten ändring så det passar oss bättre och provar med det. Tack för inspirationen. Det blir så lätt bara samma om och om igen och jag gillar inte att följa kokböcker. Mycket roligare att få tips av någon och göra någon variant själv :)
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- En kanontidning på alla vis!
/Michael Andreasson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser