Image

« Föregående
Hönshuset november 2011 G
Click the picture to view full size.
Mer takstol.
Nu ska hönsen flytta in de är 14 stycken stora höns, kochin, brahma och sussex.
Det som ska fixas  under våren 2012 innan allting är helt färdigt är:  filning av drakarna, diverse målning, mobila nätade ramar för insidan så att man kan ha två grupper.  Samt förstås en guldmålad spira högst uppe på taket. Vi ska också sätta in en ventil. Just nu så fungerar det hyfsat ändå för vi har en ca 0,5-1 cm springa precis där väggen övergår i taket. Vilket ger en naturlig ventilation.

Det ska under våren bli 2 inhägnade rastgårdar till pagoden, självklart utförda i en stil som passar in, ska försöka bygga så rovdjurssäkert som det går.  Nu går hönsen ute dagtid när jag är hemma ( vilket jag oftast är ). Men det vore trevligt att kunna ha utegång även om jag måste vara borta en timme eller två.

Jag har gjort ca 90% av allt jobbet SJÄLV. Sambon har ritat och monterat takstolen. Vi har hjälpts åt att hålla stommen i läge och spikat och sambon har fått lägga den allra översta biten a taket då jag är hemskt höjdrädd. Dvs ca 35 cm på toppen. Men det är hyfsat fantastiskt att jag som inte är så snickringsvan har åstadkommit detta, ritat skisser, beräknat materialåtgång, hämtat material, sågat och snickrat och målat, monterat stora väggskivor och monterat takplankor och takpapp.

Enda problemet är att sussexarna nu tjatar om att de vill ha en engelsk herrgård att bo i nu när kochinarna har fått en PAGOD! De tänker visst kalla den för "Näbberly" och mina två brahmor har jag kommit på med att läsa i resebroschyrer om Indien med färgbilder av Taj Mahal.  Argh!!!!!!!!! ;D

Information om skaparen

Information

KungTulle

  • Totalt antal föremål: 15
  • Totalt antal kommentarer: 4
Postad22 nov-11 kl 14:54
Bredd × Höjd768 × 1024
Filstorlek71 KB
Filnamnsilversmycken och hönshuset 22 nov 2011 019.jpg
Visningar505
Betyg
Kommentarer3
BBC embed code
HTML embed code
Direkt länk
Kommentarer Kommentarer sorteras efter datum - Stigande Sjunkande

RäddförDamien

  • Totalt antal föremål: 0
  • Totalt antal kommentarer: 4
Kommentar #1 - Postad 18 jan-12 kl 06:31
Alldeles alldeles underbart! Som en annan inte så snickringsvan är jag grymt imponerad. (Ellre snarare jag snickrar hellre än väl...).

Förstår att du hamnat i en kravsituation där nästa bygge är hönsens Alhambra! :-)

Nina W

  • Totalt antal föremål: 0
  • Totalt antal kommentarer: 184
Kommentar #2 - Postad 18 jan-12 kl 17:10
Ja, det ær jættefint! Men tyværr kommer dom sækert flyga upp på takstolarna och skita ner. Jag blir avundsjuk, vill læra mig snickra så fint!

KungTulle

  • Totalt antal föremål: 15
  • Totalt antal kommentarer: 4
Kommentar #3 - Postad 18 jan-12 kl 19:51
Äh det är bara bra om de vill sova uppe på takstolarna. Svårare för ev rovdjur att ta dem om når otäckt skulle ta sig in i huset. Blir det skitigt så får man väl städa oftare helt enkelt. Och det är trevligare för hönsen om de kan använda större del av husets volym.  Just nu är det tre av 14 som vågar ta sig upp och sitta i takstolen.
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser