Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Dela gården med oss? Bo på gård, odla grönsaker och jordgubbar, microgreens...  (läst 2302 gånger)

vedebacken

 • Inlägg: 3
  • Västergötland
Vill du eller ni dela gården med oss?

Vi söker dig eller er om vill bo och leva på och av en gård. Hålla på med grönsaksodling, jordgubbsodling, microgreens & höns och tusen andra saker som går att göra på en gård. Vi planerar att utöka vår gård till att börja odla för att sälja grönsaker på reko-ringar, skördemarknader, till butiker och liknande men vi känner att vi har för mycket mark för vår familj att ta hand om så att dela den med en eller fler personer känns som rätt steg att ta.

Vi har en liten gård i västra götaland i Vara kommun (4 hektar mark). Gården ligger mellan Vara, Falköping och Herrljunga. Närmaste tågstation är Floby station, varifrån det är ca 50 min in till GBG.

Gården ligger avskilt utan grannar inom synhåll och med skogen omkring och ån Lidan några hundra meter bort. Mark för odling finns det gott om och vi kan tänka oss dela på våra odlingar/arbetet eller om du vill göra en del av gården till "din" för odling.

Vi som bor här på gården är en familj på två vuxna och tre barn under 4 år. Tre katter och ett 20-tal fina hönor som ger oss ägg i utbyte mot matrester. Så småningom tänkte vi skaffa oss några får eller getter för att beta och hålla delar av markerna öppna samt honungsbin. Vi har även tagit emot en del volontärer från hela världen och har planer på att ta emot fler i framtiden för vissa projekt.

Vi är vegetarianer och äter till stor del vegansk kost, försöker äta mycket ekologiskt och bakar eget bröd osv.

Vi söker främst någon som har lite driv i sig, som delar våra intressen av odling och kan tänka sig att äta vegetarisk kost och som kan tänka sig att bo tillsammans med oss. Är du ensamstående med barn är det inte helt främmande för oss då både vi och barnen skulle tycka det var kul med kompisar här hemma. Är ni två som vill dela rum är det också ok. Vi håller på att bygga en liten stuga/isolerad träkoja som skulle kunna bli boende när den är klar.

Rummet är på övervåningen av huset, vi är mest ute eller på nedervåningen så det är ganska privat även om det är i samma hus som vi bor och lever i. Vi har planer på att renovera/fräscha upp rummet så småningom men just nu är det kanske inte det charmigaste men vitmålade väggar och en säng och lite möbler finns. Fritt att göra till sitt eget med andra ord :)

Låter detta intressant så hör av dig/er till oss så kan vi pratas vid och skicka bilder osv.
Mvh Daniel och Maria

Zeraphia

 • Inlägg: 54
  • Västergötland
Boende lite ensides (alt. kollektiv/alternativ/kolonistuga) finns det för en ensam matte med hund och katt i Trollhättan, Örebro med omnejd eller Dalsland?
Likasinnade vänner sökes i Trollhättan!

The Dogphilosopher

 • Inlägg: 7
  • Västergötland
Jag vill bo lantligt med hund.

Oblong

 • Inlägg: 8
 • 20. Caravan of Love. Life artisan.
  • Västergötland
Hej!
Är rummet/uthuset fortfarande ledigt?😊
♠️🤡♥️

Tobias Eriksson

 • Inlägg: 1
Jag och min partner och vår dotter på 8 söker något som liknar det ni beskriver. Är det fortfarande aktuellt med fler på gården?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

354 gäster, 4 användare
Ett svart får, donderboss, Muu, LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter- Helt underbar lektyr. Läser hemma hos en släkting och tycker de är så bra. Gott o blandat!
/Sanna H

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser