Jag har mustat själv med en liten fruktpress. Hällt juicen på glasflaskor (gamla ölflaskor) som stått i ugnen och steriliserats efter disk. När flaskorna fyllts med juice har de stått i ugnen igen. därefter korkat igen med riktigt metallock. Måste alltså öppnas med ölöppnare.
Har hittat gamla mer än 4 år gamla flaskor i källaren som är perfekta att dricka än i dag.
De bör öppnas utomhus, för det finns en risk att de vildjäst, även de som inte stått länge.
Det bildas ett bottenskikt som är grumligt men allt ovanför det är klart och det blir faktiskt sötare och godare ju längre det lagras.
Kräver ingen frys!
Du får investera eller låna press, och buteljerar apparat men den kostar inte många kronor, även ölkapsyler går att köpa i butiker som säljer vintillbehör. Riktigt kul hobby faktiskt. Har du många olika äppleträd kan du ju pressa de olika sorterna för sig och jämföra smakerna.